Home Blogg Konkurrensen av bredbandsleverantörer ökar

Konkurrensen av bredbandsleverantörer ökar

by Gustav Granberg

Går du i tankarna om att köpa ett bredband? Härligt! Visst är det kul när allting är så enkelt? Håller du inte med? Visst, att köpa ett nytt bredband – mobilt eller via fiber kan vara väldigt enkelt för den vane. Men om man känner sig lite ny på marknaden kan det faktiskt kännas outhärdligt.

Vad ska man titta efter och hur gör man en bra affär?

I den här guiden tänkte vi sätta fingret på just det. Det vill säga, vad du ska tänka på vid inköp av mobilt bredband eller via fiber, om du känner för det.

Det finns flera bredbandstyper

Innan man bestämmer sig för ett bredband bör man förstå att det faktiskt finns en hel del olika bredbandstyper där ute. Allt från fiber, mobilt, tv-jack till telefonjacket.

Vi tänkte, lite enkelt och schematiskt förklara dessa typer nedanför.

bredband

Bredband via fiber

Det snabbaste bredbandet som finns just nu är via fiber. Om du väljer en sådan internetanslutning till ditt hem kan du räkna med en uppkoppling i ljusets hastighet.

Du behöver aldrig mer oroa dig för att bli ”utkastad” eller ”buffrande” filmer. Är du intresserad? På den här sidan, kan du jämföra fiber.

Bredband via TV-kabel

En metod för bredband som också är ganska populärt är den som går via TV-kabeln. Visst, det är såklart inte lika snabb som fibern. Inte heller lika pålitlig. Men det kan vara ett bra alternativ för dig som inte är ansluten till fibernätet.

Köp bredband och tv-paket samtidigt

Ett bra tips för dig som vill få ner månadskostnaden är att köpa både ett billigt bredband ihop med TV-paket. Genom att samla flera abonnemang hos samma operatör kan man få rejäla rabatter.

Du kan läsa mer om det på billigastebredbandochtvpaket.se.

Mobilt bredband

Ett mobilt bredband innebär att du kan surfa fritt överallt. Du kan dessutom nå ganska bra hastigheter med det mobila nätet. Detta är alltså ett alternativt för dig som ständigt är på språng, eller kanske, har du två boenden?

Läs mer om mobilt bredband.

Bredband via ADSL

ADSL Bredband var väldigt populärt på nittio och början på 2000-talet. Det innebär helt enkelt att du får bredband via ditt telejack. Denna typ av anslutning är inte lika snabbt som andra typer, däremot kan den helt klart vara fördelaktigt för dig som inte har tillgång till fiber.

Sammanfattning

Att köpa bredband kan vara väldigt svårnavigerat. Mitt tips till dig är därför att surfa in på en jämförelsessida för att få tillgång till ett flertal operatörer samtidigt.

Där kan du enkelt jämföra och hitta ett alternativ som passar dig. Dessutom, genom att använda sig av sådana webbplatser får man oftast direkt tillgång till aktuella erbjudanden och rabatter som kan komma till bra användning när man köper sig ett nytt bredband. Många säljer idag bredband via telefon. Här är några nummer som är inrapporterade:

related posts