Home Blogg Au pif franska recept och små berättelser

Au pif franska recept och små berättelser

by Gustav Granberg

Au pif franska recept och små berättelser

Ah, La belle France! En plats där gastronomi och berättelser flödar fritt. Från dess charmiga byar till dess städer fyllda med historia, är Frankrike ett bortskämt val för matälskare och historieintresserade. Kan du känna doften av nybakat bröd? Vad sägs om läckra ostar och vin? Låt oss dyka rätt in i världen av au pif franska recept och små berättelser!

Au pif Franska recept

’au pif’ betyder bokstavligen ’på snön’ på svenska. I köket betyder det att laga mat utan exakta mått, men istället gå på känslan. Låter det förvirrande? Oroa dig inte! De bästa kockarna runt om i världen lärde sig att laga mat ’au pif’. Här är några läckra ’au pif’ franska recept för att fånga den äkta franska smaken hemma.

  • Poulet au vin blanc: Kyckling lagad i vitvin med örter och grönsaker.
  • Tarte Tatin: Omvänd äppelpaj som blivit en fransk klassiker.
  • Bisque de homard: En krämig hummersoppa med franska rötter.
Recept Ingredienser Tillagningstid
Poulet au vin blanc Kyckling, vitvin, örter, grönsaker 2 timmar
Tarte Tatin Äpplen, smör, socker, pajdeg 1 timme 20 minuter
Bisque de homard Hummer, grädde, fiskbuljong, vin 1 timme 30 minuter

Små berättelser

Det sägs ofta att mat lagad med kärlek smakar bäst. Men vad sägs om mat lagad med en gnutta historia? Bakom varje franskt ’au pif’-recept finns en spännande berättelse. Ibland är de romantiska, ibland sorgliga, men alltid fascinerande. Gå tillbaka till den tiden när Julia Child först introducerade det amerikanska folket till det franska köket. Eller dyk ner i historien om den modesta baguetten och hur den nästan blev Frankrikes nationalrätt!

Kanske finns det några ’au pif’ franska recept i din egen samling? Berätta för oss, vi skulle älska att höra dina berättelser! Och kom ihåg, det fantastiska med ’au pif’ är att varje gång du lagar, så lägger du till din egen historia till receptet. Bon appétit!

related posts