Home Blogg Ett päron till farsa i las vegas

Ett päron till farsa i las vegas

by Gustav Granberg

Ett päron till farsa i Las Vegas

Ett päron till farsa i Las Vegas är ett bekant uttryck för många av oss. Har du funderat över vad det faktiskt betyder? Ingen anledning att gräma dig, det ska vi reda ut här!

Ett päron till farsa är en populär filmserie med Chevy Chase i huvudrollen. Och när vi pratar om ”i Las Vegas”, menas filmen ’Vegas Vacation’ där hela familjen besöker den sprudlande staden. Rollfiguren Clark Griswold fortsätter att föra sina familjemedlemmar iklädda beige shorts till oförglömliga äventyr.

Uttrycket ”ett päron till farsa” är en humoristisk beskrivning av en farsfigur som hela tiden hamnar i komiska och ofta pinsamma situationer; ’päron’ är alltså en synonym till ’pappa’ med en humoristisk ton.

Så, vad är roligare än en päronpappa på villovägar i Las Vegas? Kanske, en päronpappa som försökt att sjunga karaoke på en Elvis Presley-låt?

I följande tabell kan du hitta lite allmän information om filmen och dess karaktärer:

Karaktär Skådespelare Film från
Clark Griswold Chevy Chase 1997
Ellen Griswold Beverly D’Angelo 1997
Rusty Griswold Ethan Embry 1997
Audrey Griswold Marisol Nichols 1997

Utan att ge för mycket spoilers, låt oss säga att ”ett päron till farsa i Las Vegas” erbjuder en fantastisk komedi-fylld resa där man kan förvänta sig det oväntade. Så om du är på humör för en riktigt rolig familjefilm, varför inte titta på ’Vegas Vacation’?

related posts