Home Blogg Få bebis att sova hela natten

Få bebis att sova hela natten

by Gustav Granberg

Så, vilken förälder drömmer inte om att få sin bebis att sova hela natten? Ja, det är den miljonkatroniska frågan! Låt oss dyka in!

Varför sova är viktigt

Att få din bebis att sova hela natten är inte bara bra för ditt eget välbefinnande och mentala hälsa, det är avgörande för din bebis utveckling också. Nyfödda bebisar behöver mycket sömn för att växa och utvecklas.

Ålder Nattsömntider Total sömnmängd per dygn
0-3 månader 8-9 timmar 14-17 timmar
4-11 månader 9-10 timmar 12-15 timmar
1-2 år 10-12 timmar 11-14 timmar
3-5 år 10-13 timmar 10-13 timmar

Sömnrutiner

Att skapa en sömnrutin kan göra underverk för att få din bebis att sova hela natten. Börja med ett varmt bad, följt av en berättelse eller sång. Skapa en lugnande miljö och håll dessa steg konsekventa.

Tänk på maten

Ge din bebis en bra matning före sänggående kan hjälpa dem att känna sig mätta och bekväma, vilket gör dem mer benägna att sova hela natten.

Varning för övertrötthet

Ja, det kan verka kontraintuitivt, men att hålla din bebis vaken länge kommer inte att få dem att sova längre. Tvärtom kan övertrötthet göra det svårare för dem att sova.

Lista över sömnförbättrande tips

  • Skapa en lugnande sovmiljö
  • Håll en konsekvent sömnrutin
  • Tänk på maten före sänggåendet
  • Varning för övertrötthet

Kom ihåg, varje bebis är unik och vad som fungerar för en kanske inte fungerar för en annan. Ha tålamod och var konsekvent, och snart kan du kanske få din bebis att sova hela natten! Lycka till!

related posts