Home Blogg Fotbollsövningar barn 5-6 år

Fotbollsövningar barn 5-6 år

by Gustav Granberg

Fotbollsövningar för barn i åldern 5-6 år

Att introducera barn till fotboll vid en ung ålder är ett underbart sätt att främja fysisk aktivitet och lära dem värderingen av samarbete och teamwork. Men när det kommer till fotbollsövningar för barn 5-6 år gamla, vad är exakt de bästa aktiviteterna att göra? Låt oss ta reda på det!

Övningsidéer

För barn i denna ålder, fokus ligger mer på att ha kul snarare än konkurrens. Några enkla och roliga fotbollsövningar inkluderar ’Hämta bollen’ där barnen springer för att hämta en boll och springer tillbaka till den startande linjen, ’Färgjakt’ där bollar av olika färger kastas och barnen springer för att plocka upp en boll av en viss färg, och ’Målvaktsutmaning’ där barnen får chansen att försöka stoppa bollar from att gå in i mål.

Övning Beskrivning Fördelar
Hämta bollen Barn springer för att hämta boll Ökar snabbhet
Färgjakt Barn plockar upp boll av specifik färg Förbättrar igenkänning och snabbhet
Målvaktsutmaning Barn stoppar bollar från att gå in i mål Förbättrar koordination och reaktionsförmåga

Stödja utveckling

För att bäst stödja ditt barns fotbollsfärdigheter, se till att du är uppmuntrande men inte trycker för hårt. Huvudsyftet med dessa övningar är att ha roligt och stimulera en kärlek till sport. Kom ihåg att det är viktigt att barn utvecklas i sin egen takt. Med rätt stöd och massor av övning, kommer ditt barn snart att ha kul på fotbollsplanen!

related posts