Home Blogg Fotbollsövningar barn 5-7 år

Fotbollsövningar barn 5-7 år

by Gustav Granberg

Fotbollsövningar Barn 5-7 år

Rörelse och spel är viktig för barns utveckling, särskilt från 5 till 7 års ålder. Om ditt barn är fotbollsintresserad tänkte jag dela några fotbollsövningar som är lämpliga för barn i den åldern. Spännande va?

Dribbla som proffsen!

Den första övningen är att dribbla bollen. Få ditt barn att fokusera på att hålla bollen nära och kontrollera det med små sparkar. En enkel men effektiv övning för att bygga bra fotbollsfärdigheter.

Passa mästaren!

Denna övning innebär att passa bollen mellan koner. Det uppmuntrar barnet att lära sig att kontrollera och rikta bollen.

Målskytt!

I den här övningen lär barnet sig att sikta och sparka bollen mot ett mål. Det kan låta utmanande, men med lite övning kommer de snart att skjuta mål som proffsen.

Övning Beskrivning Mål
Dribbla som proffsen Dribbla bollen med små sparkar Förbättra bollkontroll
Passa mästaren Passa bollen mellan två koner Förbättra riktning och noggranhet
Målskytt Sikta och sparka bollen mot ett mål Förbättra sikte och precision

Inspiration

  • Se på fotbollsmatcher tillsammans för att uppmuntra passion för sporten. Plus, det ger chansen att se professionella spelare i aktion.
  • Besök lokala fotbollsfält ofta för att ge ditt barn mer praktisk tid att experimentera och lära.
  • Ge en hel del uppmuntran! Precis som alla nya färdigheter, tar fotboll tid att lära sig.

Men det viktigaste av allt är att ha kul! Fotboll är mer än bara en sport, det är ett roligt sätt att uppmuntra barn att vara aktiva, bygga förtroende och lära sig om teamwork. Mot slutet av dagen är det glädjen och kärleken till spelet som räknas mest. Lycka till!

related posts