Home Blogg Hur får man bort mjäll snabbt

Hur får man bort mjäll snabbt

by Gustav Granberg

Suck på att bli av med mjäll? Minns vi alla inte den där känslan när du klär i en svartblus bara för att inse att du har lyser upp likt julgranen med vita flingor! Men oroa dig inte. Det finns sätt att bli av med mjäll. Du undrar säkert hur får man bort mjäll snabbt? Låt mig rädda dagen!

Vad är mjäll och varför får man det?

Mjäll är de små vita flingorna som du kan se i håret och på dina axlarna. Orsaken kan vara alltifrån hög aktivitet i hårbotten till allergier eller svamp. Inte kul, sant? Men det positiva är att de är ganska lätta att bli av med.

Snabbaste sätten att bli av med mjäll

Mitt första råd – Shampoo speciellt framtaget för mjäll. De tvättar bort mjäll samtidig som de behandlar din hårbotten. Och du vet vad? Du kanske redan har typen av produkter som kan hjälpa till att bli av med mjäll hemma.

Men kom ihåg, alla är olika! Vad som fungerar för din kompis kanske inte fungerar för dig. Det kan ta lite tid att hitta rätt lösning. Här är en snabb lista:

  • Anti-mjäll shampoo
  • Tee tree olja
  • Äppelcidervinäger
  • Bikarbonat
  • Hårmask av yoghurt och ägg
Metod Tid det tar att se resultat Kostnad
Anti-mjäll shampoo 4-6 veckor 50-150 SEK
Tee tree olja 2-4 veckor 70-200 SEK
Äppelcidervinäger 4-8 veckor 20-50 SEK
Bikarbonat 4-6 veckor 10-20 SEK
Hårmask av yoghurt och ägg 4-6 veckor Kostnaden av ingredienserna

Slutliga tankar

Så där har du det! Nu vet du hur man får bort mjäll snabbt. För prickar på din svarta skjorta behöver inte vara din verklighet längre. Nu kan du äntligen svänga ditt hår utan att oroa dig för några invaderande flingor. Skål för ren hårbotten!

related posts