Home Blogg Kvinnor jag tänker på om natten

Kvinnor jag tänker på om natten

by Gustav Granberg

Kvinnor jag tänker på om natten

Mixed in med djupet i det mörka och lugnet i tystnaden, är det olika kvinnor jag tänker på om natten. Dessa är kvinnor som inspirerar mig, driver mig och utmanar mina tankar om vad det betyder att vara kvinna i denna komplexa värld.

Historiska ikoner

Tänk till exempel på kvinnor som Mary Wollstonecraft, vars fängslande försvar för kvinnorättigheter öppnade dörren för feminismen. Eller kanske Rosa Parks, som trotsade segregeringslagar och blev en symbol för civilrättsrörelsen. Deras historier inspirerar mig och håller mig vaken om natten, tänker på deras mod och beslutsamhet.

Historisk Ikon Händelse Årtal
Mary Wollstonecraft Försvarade Kvinnorättigheter 1792
Rosa Parks Trotsade Segregeringslagar 1955

Familj och vänner

Men det är inte bara historiska ikoner jag tänker på. Kvällstid är också ett tillfälle att reflektera över de kvinnor som har påverkat mitt liv direkt – vänner, familj, mentorerna. Deras bidrag till min utveckling som individ är ovärderliga, och jag skattar den tid jag har haft tillsammans med dem.

Kvinnor av idag

Slutligen, när natten flyttar in i de små timmarna, hittar jag mig själv tänker på kvinnorna av idag – ledare, innovatörer, aktivister – krävande förändring, krossa glastak och visa världen vad kvinnor verkligen är kapabla till. Jag tänker på deras strävan, deras obetvingliga vilja och hur de fortsätter att forma vår framtid.

  • Greta Thunberg – En ung miljöaktivist som har startat en global rörelse.
  • Malala Yousafzai – En ung kvinna som kämpar för utbildning för alla.
  • Michelle Obama – En före detta första dam som fortsätter att inspirera miljoner.

Så det är kvinnor jag tänker på om natten – de som har varit, de jag känner, och de som formar vår värld idag. Vem tänker du på?

related posts