Home Blogg Ont i höger arm och axel

Ont i höger arm och axel

by Gustav Granberg

Vad kan vara orsak till ont i höger arm och axel?

Ont i höger arm och axel? Ja, det är en vanlig fråga som människor ställer sig när de upplever denna typ av smärta. Men vad kan egentligen vara orsaken bakom det? Låt oss ta en närmare titt på saken.

Oftast är denna smärta ett resultat av ansträngning, stress eller spänning i musklerna, särskilt om du utför mycket arbete med din högra arm. Men det finns flera andra faktorer som också kan bidra. Till exempel, problem med ryggraden som diskbråck kan leda till smärta i armen och axeln. Sjukdomar som artros och reumatoid artrit, samt skador kan också orsaka denna typ av smärta.

Möjlig Orsak Symptom Behandling
Ansträngning Ömhet, svullnad Vila, fysioterapi
Artros Stelhet, smärta Medicin, fysioterapi
Reumatoid artrit Svullnad, smärta Medicin, fysisk terapi
Skada Skarp smärta, svullnad Kyla, vila, läkarvård

Vad kan man göra åt smärta i höger arm och axel?

Du undrar säkert, vad kan du göra åt smärta i höger arm och axel? Bra fråga! Om denna smärta är ett resultat av överansträngning eller stress, kan lite vila och avkoppling vara allt du behöver. Ibland kan även smärtstillande medel hjälpa. Men kom ihåg, det är alltid bäst att konsultera en läkare om du har ihållande eller svår smärta.

Bör man uppsöka läkare för ont i höger arm och axel?

Ja, om du har stark smärta, eller om smärtan inte förbättras efter självbehandling, bör du definitivt söka medicinsk hjälp. En läkare kan ge dig rätt diagnos och behandling.

Så, nästa gång du har ont i höger arm och axel, vet du vad det kan vara och vad du kan göra åt det. Ta hand om dig!

related posts