Home Blogg Pernilla Wahlgren – Allt du behöver veta

Pernilla Wahlgren – Allt du behöver veta

by Gustav Granberg

Det här är en är en skådespelare och sångerska som blev född på julafton år 1967 i den svenska orten Gustavsberg. Hon ingår i en stor skådespelarsläkt och är dotter till Christina Schollin och Hans Wahlgren. Hennes bröder är skådespelarna och artisterna Niclas och Linus Wahlgren.

Även hennes farmor och farfar, Ivar Wahlgren och Nina Scenna var aktiva inom samma bransch som skådespelare och detta har hängt med till Pernilla men även hennes barn.

Började med skådespeleri som ung

Pernilla Wahlgren började att skådespela redan vid en ålder av fyra år. Hon hade då en roll där hon spelade mot sin mamma Christina i en pjäs som gick på TV. När det var dags för skolgång gick Pernilla på Adolf Fredriks musikskola. På fritiden spelade hon teater och tog danslektioner.

Roller i musikal och belönad

Pernilla fick den främsta rollen i musikalen Annie när hon endast var 11 år gammal. Förutom detta har hon, som barn, spelat välkända roller i musikaler som Sound of Music, Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Mio min Mio samt Snövit.

Som vuxen har Pernilla medverkat i olika komedier så som i Spanska flugan. Hon har också haft roller i musikaler som Grease, Trollkarlen från Oz, Cats och Nils Karlsson Pyssling.

För sina musikaliska och teatraliska insatser har hon fått ta emot olika utmärkelser och två gånger har hon fått priset Guldmasken. Det skedde år 1999 och år 2002. Hon har också tagit emot TV-priset kristallen år 2018 för årets TV-personlighet.

Medverkan i TV och film

Redan 1982 medverkade hon i Ingmar Bergmans film Fanny och Alexander och då hade hon endast en biroll. Hon har senare fått större roller i olika serier och filmer som svensk TV visat och haft roller som programledare för bland annat musikprogram som programmet Småstjärnorna.

Barnprogram tillsammans med sin bror

En stor framgång fick hon med barnprogrammet Nicke och Nilla som hon gjorde tillsammans med sin bror Niclas. Detta samarbete mellan syskonen ledde till flera säsonger. De skapade också skivor med den musik som de gjort till programmet. För dessa skivor fick de en guldskiva och de åkte också ut på turnéer och gjorde TV-föreställningen till teater. Med denna teaterföreställning turnerade de sedan runt om i Sverige.

Egna produktioner

Med erfarenhet av att medverka i olika TV- och filmproduktioner skapade Pernilla senare egna produktioner. Sedan 2016 är Pernilla med i serien Wahlgrens värld som skildrar hennes och övriga familjens vardag.

År 2015 skapade Pernilla, tillsammans med sin vän Sofia Wistam, en podd som heter Wahlgren och Wistam. Den hittar du där du podcaster hitta poddar och här pratar de om allt mellan himmel och jord. Utifrån detta har de också genomfört en del liveshower med sin podcast och år 2020 har de släppt hela 309 avsnitt.

Egen komedishow

Under år 2018 och 2019 satte hon upp en egen komedishow som gick ut på att skämta om hennes längd och hennes sätt att se på livet. Den döptes till ”Kort, glad och tacksam” och med denna show firade hon sin karriär. 40 år som sångerska och skådespelerska äntrade hon scenen tillsammans med ett gäng nära vänner och skådespelare som gjorde showen med henne. År 2020 kom den uppföljande showen ”Pernilla Wahlgren har Hybris”.

Pernilla och kärleken

Hon träffade sin första kärlek Emilio Ingrosso år 1985 och honom var hon gift med under åren 1993-2002. De fick tillsammans tre barn och det är Oliver som föddes 1989, Bianca som föddes år 1994 samt Benjamin som föddes år 1997. Pernilla skilde sig från Emilio och träffade Joachim Lennholm och tillsammans med honom har Pernilla också sonen Teo som kom till världen år 2007.

I dagsläget är Pernilla tillsammans med Christian Bauer. Pernilla hade börjat tappa hoppet om att träffa kärleken igen, efter hennes två tidigare äktenskap. Hon och Christian träffades genom en gemensam vän och genom denna vän fick Pernilla ett tips om en man som skulle passa henne perfekt. Pernilla kände sig mycket skeptisk men efter att ha sett en bild på Christian så gav hon det en chans. Hon tyckte att han såg trevlig ut och fick också konstaterat från vännen att han är en bra man.

Sociala medier

På Instagram får man följa Pernilla och hennes pojkvän vardag. Här delar hon också med sig av middagar som hon har tillsammans med sina barn, sin kille samt arbetsrelaterade saker. I dagsläget bygger hon nytt hus och detta får man också ta del av på ”Insta”. Tidigare hade Pernilla en blogg där hon skrev inlägg om sina bravader men den blev nedlagd tidigare i år efter att den varit aktiv i över 15 år.

Släppt klädkollektion för Gekås

Förutom ovan nämnda saker har Pernilla Wahlgren också hunnit att göra en collection av kläder för det välkända företaget Gekås som ligger i Ullared. Hon har här varit med och designat allt från snygga kjolar till basic plagg som toppar eller linnen.

Inte alltid positivt med det offentliga livet

I samband med skilsmässan mellan Pernilla och Emilio uppstod det en del känslostormar som även medierna fick ta del av. Det finns inte bara positiva saker med att vara en offentlig person utan det kan ställa till det ibland. Alla personer som lever i offentligheten är ”vanliga personer” och vill också ha privata stunder utan att alla ska veta vad de gör.

Det är dock naturligt att en del spekulationer förekommer gällande personer som lever i det offentliga. Det kan till exempel vara så att folk tycker saker om personer så som Daniel Norberg, Kenny Bräck eller varför inte skådespelaren Adam Pålsson. På Flashback skrivs det en del om Pernilla Wahlgren och här delar man med sig av skvaller och annat om henne.

Net Worth och Pernilla

Pernilla Wahlgren har ett värde på 1,2 miljoner dollar. Det är 12 587 568 svenska kronor i dagens läge.

related posts