Home Blogg Prao för 14-åringar stockholm

Prao för 14-åringar stockholm

by Gustav Granberg

Vad är Prao för 14-åringar i Stockholm?

Prao, även känt som praktisk arbetslivsorientering, är en introduktion till arbetslivet för ungdomar. Ämnet Prao för 14-åringar i Stockholm är speciellt relevant eftersom det ger ungdomarna möjlighet att bekanta sig med olika yrken och arbetsmiljöer i storstaden.

När man är 14 år gammal är det oftast första gången man får chansen att prova på arbetslivet genom prao. Prao kan ge ungdomarna en inblick i hur arbetslivet kan vara, samtidigt som det ger dem chansen att utforska olika karriärmöjligheter.

Vilka yrken kan man testa på under Prao?

Valen är närmast oändliga! Här är några av de mest populära yrkena som 14-åringar provar på under prao i Stockholm:

  • Restaurangarbete
  • Retail
  • Behandlingsassistenter för djur
  • Försäljning
  • Konstruktion och hantverk

Hur väljer man rätt PRAO-plats?

Att välja rätt PRAO-plats kan vara svårt men några tips är att prata med familj, vänner och skolrådgivare, tänka på vilka karriärer som lockar mest och vilka arbetsmiljöer som verkar intressanta.

Generell Information om Prao för 14-åringar i Stockholm

Ålder för Prao Viktiga färdigheter Populära Prao-platser
14 år Kommunikation, problemlösning, teamwork Restauranger, butiker, djurkliniker
Första gången på riktigt arbete Anpassningsförmåga, självständighet, initiativtagande Konstruktionsföretaget, försäljningsplatser

Prao för 14-åringar i Stockholm är en värdefull del i ungdomarnas utveckling och karriärsplanering. Genom att öppna upp arbetslivets dörrar kan ungdomarna får chansen att upptäcka sin potential och hitta yrken som lockar dem.

related posts