Home Blogg Ska man tvätta ansiktet på morgonen

Ska man tvätta ansiktet på morgonen

by Gustav Granberg

Ska man Tvätta Ansiktet På Morgonen?

Mycket riktigt, det är det som du säkert undrar, ska man tvätta ansiktet på morgonen? Svaret är ett rungande ’Ja’! Rengöring på morgonen är avgörande för att ta bort olja och svett som samlas upp medan vi sover. Men det finns viktiga saker att tänka på. Låt oss dyka in mer för att avslöja varför.

Varför Du Bör Tvätta Ansiktet På Morgonen

När du sover, arbetar din hud att återuppbygga och reparera sig själv, vilket leder till naturlig oljeproduktion. Om du inte tvättar bort dessa oljor på morgonen, kan din hud se fet ut, och det kan till och med leda till breakouts. Tvättar ansiktet regelbundet också hjälper till att se till att dina andra hudvårdsprodukter (som serum och krämer) kan absorbera ordentligt in i huden.

Nu kan du tänka ”Men jag tvättade mitt ansikte igår kväll. Varför igen på morgonen?” Och det är där du kan bli förvånad! Låt oss ta en titt på det i tabellen nedan.

Tidpunkt Varför Rengöra Resultat
På Middag Tå bort makeup och dagens smuts. Rena och friska hud.
På Natten Återställa hudens pH och återfukta. Mjuk och smooth hud
På Morgonen Friska upp huden och ta bort överflödig oljor. Strålande och fräsch hud

Och Hur Bör Du Tvätta Ansiktet?

1. Använd ljummet vatten – inte för varmt eller kallt.
2. Använd din favorit ansiktsrengöring.
3. Använd cirkulära rörelser med fingertopparna, stanna kvar i cirka en minut.
4. Skölj och tappa torrt med en ren handduk.

Husk, tvättning bör aldrig lämna huden torr eller stram. Om så är fallet, överväga en mer återfuktande rengöring. Och tro det eller ej, att tvätta ditt ansikte på morgonen gör mer än att bara fräscha upp huden – det knuffar lite energi och fokus för att starta dagen rätt!

related posts