Home Blogg Vilket betalningsalternativ är bäst på sajter online

Vilket betalningsalternativ är bäst på sajter online

by Gustav Granberg

Enligt rapporten Svenskarna och internet har andelen internetanvändare ökat med 1,2 procentenheter. Det innebär i praktiken att 96 procent av svenskarna är online regelbundet. Nätet är en plats där vi arbetar, socialiserar, tar del av underhållning och utbildar oss. Det innebär att de varor och tjänster som marknad- och saluförs på webben måste anpassas till vad internetanvändare kan tänkas behöva och vilja ha. I takt med att e-handeln tagit allt fler marknadsandelar har antalet betalningsalternativ på nätet ökat exponentiellt. Där vi tidigare betalade med kort eller kontanter i butik har vi idag en rad olika alternativ till hands som inte enbart sträcker sig till e-handeln utan även till nöjessektorn online, däribland spelsajter. I det här inlägget kikar vi på olika betalningsalternativ på pokersajter på nätet.

Bakgrund

Idag är betydligt fler betalningsalternativ tillgängliga för pokerspelare mot bakgrund av utvecklingen som pokerindustrin genomgått de senaste tjugo åren. Det mångfacetterade betalningslandskapet kan tillskrivas den transformation som ägt rum inom pokervärlden sedan det tidiga 2000-talet då digitala plattformar för poker började poppa upp på webben. Dessa plattformar blev först med att dels erbjuda samma eller liknande utbud som landbaserade pokeranläggningar, och dels annat matnyttigt och pedagogiskt pokermaterial såsom regler om hur man spelar, strategier och interaktiva verktyg. I takt med att förutsättningarna för pokerspel ändrades gjorde även betalningsförutsättningarna det. Idag kan man som pokerspelare i digitala miljöer betala med allt från kort till e-plånböcker, mer om det nedan.

Kortbetalning 

En av de mest konventionella betalningsmetoderna på pokerplattformar är kortbetalning. Man betalar helt enkelt direkt med hjälp av pålitliga kortutfärdare som American Express, Visa eller Mastercard och behöver därmed inte bekymra sig över att missa en faktura. Betalar man med kreditkort brukar banken i regel ha ett inbyggt skydd mot bland annat konkurs som kan vara en extra trygghet för kortanvändare. Vid kortbetalning måste man ange kortuppgifter vilket alltid är förenat med viss risk, oavsett hur säker plattformen i fråga än är. Som spelare gäller det därmed att man är försiktig med sina kortuppgifter på nätet och är noga med att inte tappa bort kortet, alternativt spärra det om man gör det.

Insättning via Trustly

Trustly är en av flera betalningsförmedlare på marknaden. När man gör en transaktion via en sådan skickar man sina pengar till förmedlaren istället för handlaren. Det blir sedan Trustlys uppgift att se till att pokerplattformen får betalt. Förutsatt att man använder sig av en seriös aktör som Trustly kan man med säkerhet föra över pengar från sitt bankkonto till pokerkontot via sin internetbank. Transaktionen är inte sällan omedelbar och medför extra trygghet eftersom det finns en mellanhand mellan dig och pokerplattformen. På de flesta pokersajter kan man sätta in pengar genom Trustly. Reglerna skiljer sig dock åt något när det gäller vilka som erbjuder uttag.

Swish

Swish är en mycket populär betalningsmetod på pokersajter. Det är en betaltjänst som gör det möjligt att skicka och ta emot pengar från sitt bankkonto via mobilen. Som grundläggande förutsättning krävs att såväl du som pokerplattformen i fråga är anslutna till Swish. Som konsument ansluter man sig till Swish genom att koppla sitt mobilnummer till ett valfritt bankkonto via internetbanken. Fördelen med Swish är att det är snabbt, enkelt och rättframt. Nackdelen är att det, i likhet med andra betalningsmetoder, ibland är föremål för bedrägerier. Man har exempelvis kunnat notera bedrägerier med falska Swish-appar på sistone. Som kund kan man bland annat gardera sig genom att ställa in beloppsgränser via Swish.

Slutord

Vilken betalningsmetod man väljer som pokerspelare beror ytterst på ens personliga preferenser och allmänna ekonomi. Vissa värdesätter säkerhet medan andra prioriterar en snabb och smidig affär eller extra trygghet i form av betalningsförmedlare. Oavsett vilken metod du väljer vill vi poängtera att säkerheten är A och O. Se till att du endast spelar och gör transaktioner på pokersajter som innehar svensk licens och att du inte lämnar ut dina betaluppgifter utan att först ha förhört dig om att ingen obehörig får tillgång till dessa.

related posts