Home Blogg Hur många Alvedon kan man ta?

Hur många Alvedon kan man ta?

by Jakob Israelsson
Hur många Alvedon kan man ta

Alvedon går att köpa på närmaste matvaruaffär och det går därför bra att i princip ta hur många man vill. Ingen kommer kontrollera hur många man köper eller hur många man väljer att ta. Men det finns ju alltid med en liten informativ lapp eller en text på kartongen som talar om vad som är högsta lämpliga dos. 

Hur många Alvedon kan man ta per dag?

Eftersom ingen frågar efter hur många Alvedon man köper i affären så är det heller ingen som frågar efter hur många Alvedon man väljer att ta per dag. Men tar man riktigt många kommer man att må dåligt. Då är ju vitsen med att ta Alvedon mot till exempel värk borta. Eller hur? 

En relevant fråga att ställa sig i detta sammanhang är även – hur många dagar i rad kan man ta Alvedon? Tar man Alvedon och överskrider rekommendationerna kan det i vissa fall leda till skador på levern som i värsta fall kan göra att man kan dö. Det gäller om man tar en överdos på en gång eller om man överskrider den dos som är rekommenderad under flera dagar i rad. 

Hur många mg Alvedon kan man ta?

När det gäller de vanliga rekommendationer som finns är den maximala dosen per dygn 4000 mg. Varje tablett brukar ligga på 500 mg vilket skulle innebära att man kan ta en till två tabletter var fjärde eller sjätte timme. Det rekommenderas dock att bara ta denna medicin fyra gånger per dygn. 

Tar man för mycket eller är väldigt känslig kan man få symtom som illamående följt av kräkningar. Magsmärtor är andra symptom som kan dyka upp. Det luriga är att allt är lite fördröjt, så under det första dygnet kanske man inget märker. Det kommer först senare.

related posts