Home Blogg Så här ordnar du budgetbröllop – Smarta tipsen

Så här ordnar du budgetbröllop – Smarta tipsen

by simon

Under pandemin fick många ställa in sina bröllop. Några valde att gifta sig i enkelhet med närmsta familjen medan andra helt enkelt sköt upp sitt bröllop. Ett resultat av detta är att rekordmånga ansökningar om hinderprövning har kommit in till skatteverket i år.

Det är inte bara hos skatteverket som det ökade trycket märks av. Även kyrkor runt om i landet har helgerna fullbokande av bröllop. Det är också svårt att hitta stora festlokaler som tillåter både middagsbjudning och ett dansgolv.

Allt mer pengar läggs på bröllop

En trend de senaste åren är att bröllopen blir dyrare. Men i takt med det, blir också antalet gäster på bröllopen färre. På sociala medier sprider både kändisar och privatpersoner bilder av det perfekta bröllopet och det är lätt att låta sig dras med i detta. Det kan vara en av anledningarna till att en del väljer att låna för att bekosta bröllopet, något som var ovanligt för tjugo år sedan.

Oavsett vilken typ av bröllop du planerar bör du vara förbered på att det kan bli dyrare än vad du tänkt dig. Men du kan spara in på många utgifter genom att fundera lite extra över vad du kan göra själv och vad du måste leja bort. Du kommer inte att ångra dig om du innan bröllopet sätter en realistisk budget och tänker över vilka utgifter du kan dra in på.

Dekorera festlokalen själv

Till att börja med kan du påverka hur mycket festlokalen kommer att kosta i slutändan. Utöver själva lokalen behöver du lägga en slant på att inreda den så den är extra vacker på den stora dagen. Du kan väja att låta ett företag hjälpa dig med detta, men det blir mycket billigare om du gör det själv eller låter dina vänner ta hand om det.

För att dra ner på kostnaderna kan du beställa all dekoration och pynt du behöver på nätet. Egentligen är det bara du själv som avgör hur mycket dekoration det ska vara i festlokalen.

Även en ganska tråkig lokal kan bli fantastisk med hjälp av en vacker dekoration. Hos tingeltangel.se kan du hitta ett stort utbud av dekorationer med bröllopstema, alltifrån servetter, heliumballonger, dukar, lampor och mycket mer.

Glöm inte bort all dekoration som du har i naturen oavsett vilken årstid du gifter dig. Du behöver inte pryda lokalen med blommor från en florist utan vackra stenar, kvistar, blommor och blad från naturen ger både en vacker och personlig dukning eller dekoration.

Personliga inbjudningskort

Andra sätt för att hålla budgeten nere är att göra egna personliga inbjudningar. Antingen väljer du att göra inbjudningarna helt själv eller så beställer du vackra inbjudningskort. Just nu är det populärt med en personlig touch och om du gör inbjudningskorten själv blir de både personliga och billiga.

Låt vännerna hjälpa till med tårta och fotografering

Du kan också spara mycket pengar genom att fundera över bröllopsmenyn. De flesta tänker inte så mycket på maten under ett bröllop utan det är stämningen som är det viktiga.

Om du har vänner som är duktiga på att baka kan de kanske hjälpa till med tårtan. På marknaden kan du köpa färdiga tårtdekorationer som gör tårtan lika vacker som en beställd tårta.

Fotograferingen är såklart en viktig del av bröllopet och det brukar vara dyrt att ta bröllopsfoto. Särskilt om du vill ha med en fotograf som fotograferar under hela bröllopet.

Om du vill spara pengar på fotograferingen kan du låta en proffsfotograf ta bilder innan vigseln och i kyrkan. Resten av kvällen låter du några av dina vänner vara ansvariga för fotograferingen. Genom att låta flera av vännerna ta kort kommer du att ha många roliga minnesbilder från bröllopet. Du kan också kolla på nätet efter amatörfotografer som fotograferar till billigare pris.

Tänk på att ett bröllop kostar pengar och se därför till att börja spara i god tid innan bröllopet. Planeringen för ett bröllop brukar ta mellan ett och två år. Under den här tiden bör du inte bara planera, se till att börja spara också så att du har pengar när det blir dags för alla utgifter.

related posts