Home Ekonomi Samlingslån – en snabb genomgång 

Samlingslån – en snabb genomgång 

by Gustav Granberg
Ett samlingslån

Du har med största sannolikhet fler än en gång stött på reklam eller annan information kring att samla krediter och lån. Ett samlingslån är som namnet antyder en form av lån som man tar för att betala av sina andra krediter och lån och i det långa loppet få ner sina totala kostnader.

Att vissa kan spara stora summor pengar genom att samla sina lån och krediter under ett och samma lån stämmer. Men det är inte någonting som fungerar för alla. Alla ekonomiska situationer och avbetalningsplaner är unika och det är inte säkert att någonting som har fungerat för en person kommer att fungera för alla. Men varje år så sparar tiotusentals svenskar stora mängder pengar genom att samla alla sina lån och krediter under ett och samma paraply. 

Med tanke på att det idag blir allt vanligare att köpa produkter och tjänster på avbetalning så är det lätt hänt att man plötsligt står med en hel del dyra krediter och avbetalningar som leder till att man hör skyhöga stående månadskostnader. Kombinerar man detta med en del större privatlån så är det inte helt osannolikt att en stor del av lönen försvinner så fort den har landat på kontot.

Ett samlingslån kan hjälpa en att ta tillbaka kontrollen över sina månadsutgifter, och även om man bara kan spara några procent i månaden så blir detta ändå stora summor pengar sett till helhetsbilden. 

Vilken långivare bör man välja? 

Vilken långivare bör man välja? 

Svaret på den här frågan är tudelat: för det första så vill man av förklarliga skäl välja en långivare som kan erbjuda en lägsta möjlig ränta, samtidigt som man vill ha en långivare som man känner sig trygg att vända sig till.

På grund av det sistnämnda så är det inte helt ovanligt att många väljer att vända sig mer eller mindre direkt till sin bank. Men detta behöver inte vara det billigaste alternativet.

Numera så finns det en lång rad av privata långivare som erbjuder lån till konsumenter. I många fall så är dessa också specialiserade lån som är utformade för att fungera som just samlingslån. På grund av att räntan kan variera rätt kraftigt så är det väldigt viktigt att man jämför de olika långivarna för att hitta ett lån som passar väl för dig och din situation. 

Detta gör man enklast genom en jämförelsetjänst. Det finns en lång rad olika jämförelsetjänster. På dessa sajter kan man enkelt och smidigt skaffa sig själv en överblick kring vilka olika typer av lån som det finns att välja bland och hitta någonting som passar. Att se alla samlingslån på ett och samma ställe gör det mycket lättare att hitta rätt sorts lån istället för att du ska klicka dig runt bland olika hemsidor. 

Det är inte alltid klokt att samla alla avbetalningar i ett samlingslån 

Det är viktigt att du verkligen ser till att du får en lägre månadskostnad genom att betala av dina krediter och lån genom att teckna upp dig på ett nytt lån. Om du har vissa avbetalningar som ligger och tickar till en lägre ränta än vad du hade fått om du samlade lånen så är det en god idé att du låter dessa vara. 

På grund av att syftet med ett samlingslån är att spara pengar så är det dels väldigt viktigt att man, som vi nämnde tidigare i texten, gör en jämförelse innan man tecknar upp sig på någonting. Men det är också klokt att innan man skriver på någonting sätta sig ner och räkna igenom alla kostnader och avbetalningar som man har. På så sätt så kan man få en överblick kring 

related posts