Home Blogg Siggesta gård – en plats att njuta på

Siggesta gård – en plats att njuta på

by Jakob Israelsson
Siggesta gård – en plats att njuta på

Några mil utanför Stockholm hittar man Värmdö. Det är precis lagom långt bort från storstadshetsen för att man ska hitta lugnet. Att åka dit och koppla bort vardagen är ljuvligt. Möjlighet att få andas lantluft och havsluft på en gång. Siggesta gård ger en välförtjänt paus i livspusslet.

Snabba fakta om övernattning på Siggesta gård

GlampingGlampingtält med sköna sängar, frukost ingår
EnkelrumEtt lyxigt rum för den som vill sova ensam
DubbelrumVackra rum som finns i Siggesta By
Dubbelrum med terrassEtt ljuvligt rum med möblerad uteplats
HerrgårdsflygelMan kan man boka hela flygeln till ett sällskap, med totalt tolv bäddar
FamiljerumHemtrevliga rum som är inredda med familjen i åtanke
Familje- och bröllopssvitSmedjan är det mest exklusiva boendet på Siggesta gård, med avskild uteplats

Avslappnade och njutningsfullt på Siggesta gård

När man åker ut till Siggesta gård känner man hur axlarna långsamt sjunker neråt, undan för undan. Det spelar ingen större roll om man åker dit för att äta en ljuvlig lunch eller tänker övernatta på hotellet. Den avstressande effekten är påtaglig när man börjar närma sig målet.

Det finns många anledningar till att besöka Siggesta gård. För en del är det en helg på landet som gäller. Boende på Siggesta gårds hotell, ta en ljuvlig promenad i närområdet och äta god mat från deras meny. Att bara få vara i stunden och njuta av här och nu gör man lätt på Siggesta gård.

Loppisar och julmarknader på Siggesta Gård

Den som är ägare till Siggesta gård heter Olof Stenhammar och han har ägt Siggesta sedan 1990. Målet för Siggesta gård är att det ska vara mysigt och välkomnande för alla som vill besöka dem. Det finns flera anledningar till att åka ut och besöka gården på Värmdö. Kanske vill man besöka en julmarknad eller en bakluckeloppis på Siggesta gård? Där det bara att ta bussen, båten, bilen eller cykeln till Värmdö.

Låt kärleken få leva och hyllas på Siggesta gård

Att fira bröllop på Siggesta gård är en dröm. Ett vackert och lantligt bröllop kommer att bli ett minne för livet. Det finns olika lokaler och menyer att välja mellan beroende på vilken typ av bröllop man önskar.

Siggesta gård är lyhörda för brudparets önskemål. Vill man ha ett enkelt bröllop med fingermat är det lika välkommet som om man vill slå på stort och landa med en helikopter. Kanske minns man midsommar 2019 och vill ha den känslan när man arrangerar sitt bröllop på Siggesta gård.

Olika platser man kan ha bröllop eller fest på hos Siggesta gård:

 • Bröllop eller fest i Logen
  • Sharingmiddag med lantligt tema
 • Mingelbröllop eller mingel fest i Orangeriet
  • “Fingerfood” och mingel istället för bordsplaceringar
 • Herrgårdsbröllop eller herrgårdsfest i Herrgården
  • Festen med extra allt och “sharing is caring” middag
 • Fest med barmiddag i Loungen
  • Enkelt men lyxig fest i rustik barmiljö

Siggesta gårds öppettider

Innan man åker ut till Siggesta gård kan man kika på deras hemsida vilka öppettider de har. Det kan skilja lite om det exempelvis är en högtid som påsk eller liknande. Orangeriet har stängt vardagar när det är skoldagar och så vidare. Är det loppis och andra arrangemang så finns det alltid mat att äta i de olika matsalarna.

Åker man ut för en weekend på Siggesta finns det mycket att hitta på att göra på gården. Spela padel bland alpackorna kan vara nog så exotiskt för den som inte umgås med alpackor vanligtvis. På skolloven kan man spela fotbollsgolf, discgolf eller köra en skogshinderbana. Man kan även vara med och mata alpackorna och få träffa dem på nära håll.

related posts