Home Blogg Välbetalda jobb som ingen vill ha

Välbetalda jobb som ingen vill ha

by Gustav Granberg

Välbetalda jobb är eftertraktade av många, men vad händer när dessa jobb är de som ingen vill ha? Låt oss ta en titt på några av dessa jobb och varför de förblir obesatta trots härliga lönecheckar.

Dessa välbetalda jobb lockar få:

Reser vi oss upp till morgonens väckarklocka med ett leende? Eller suktar vi efter helgens kommande frid? Svaret handlar ofta om hur mycket vi gillar vårt jobb. Men vad om jobbet du gjorde gav dig en rejäl lön, men var så otacksam eller riskfylld att ingen ville ha det? Följ med när vi dyker ner i världen av ”välbetalda jobb som ingen vill ha”.

Jobb Årlig lön Anledning till brist på sökande
Undervattenssvetsare 800, 000 kr Hög risk
Avloppsstädare 700, 000 kr Obehaglig arbetsmiljö
Säkerhetsingenjör för kryptovalutor 1,2 miljoner kr Specialiserade kunskaper krävs
Fönsterputsare på höga byggnader 600, 000 kr Höjdrädsla

Sammanfattning

En sak vi kan vara säkra på är att listan över ’välbetalda jobb som ingen vill ha’ är lång och varierande. Och kanske kan den också uppmuntra oss att värdera vårt nuvarande jobb lite högre. Trots allt, är det inte guld allt som glimmar. Eller hur? Precis som man säger, är pengar inte allt. Det kan vara fint med en tjock lönecheck, men om jobbet är väldigt krävande fysiskt och mentalt, kan det inte vara värt det. Så nästa gång du svär över väckarklockan, kom ihåg att gräset inte alltid är grönare på den andra sidan.

related posts