Home Blogg Pulled pork i ugn över natten

Pulled pork i ugn över natten

by Gustav Granberg

Jag vet vad du tänker, låter det inte riktigt förföriskt, ”pulled pork i ugn över natten”? Det låter som ett otroligt nattligt äventyr i köket som väntar. Så, vad säg ni, ska vi dyka ner i det magiska receptet?

Att förbereda pulled pork

För att förbereda pulled pork är det alltid bra att planera i förväg. Mannen mot köttet, det är den ultimata utmaningen. Sätt ugnen på låg värme, massera in kryddorna i köttet, lägg det i en ugnsform och skjut sedan in det i ugnen. Nu är det tid att vänta och låta ugnen göra sitt jobb. Och det bästa? Du kan göra allt det här kvällen innan och låta maten laga sig långsamt över natten.

Tips för bästa resultat

  1. Var inte rädd för att använda mycket kryddor. De skapar en rik och djup smak som kommer fram under den långa tillagningstiden.
  2. Låt alltid köttet vila efter att det tagits ut ur ugnen. Det låter köttsafterna omfördela sig, vilket gör köttet ännu saftigare och mer smakfullt.
  3. Gör en god coleslaw att servera på sidan, det kompletterar pulled pork på bästa sätt.

De nödvändiga ingredienserna

Ingrediens Mängd Användning
Fläskkarré 1.5-2 kg Basen för vår pulled pork
Kryddor (paprika, vitlök, salt, peppar) Efter smak För att ge köttet smak
Lök 2 st För att ge extra smak
Vatten 2-3 dl Att ha i botten av ugnsformen

Så, nu när vi har vår fläskkarré och alla våra ingredienser redo, vad sägs vi drar igång och kokar upp världens bästa pulled pork? Trust me, allt det här arbetet kommer vara värt det när du smakar på det fantastiska resultatet. Så spänn fast dig, förbered dig på ditt nattliga äventyr i köktet med pulled pork i ugn över natten.

related posts